Undersökningar av Fresh Chalk visar på att WordPress-användaren överlag och generellt sätt får en bättre grundläggande SEO för sin sajt om denne t.ex använder sig av ett SEO-tillägg.


Sökoptimering med hjälp av tillägg

Yoast SEO eller YOAST som det kallas är överlag det enklaste alternativet av dem tillägg som finns, och dessutom på svenska. Men det är inte det mest kraftfulla tillägget/- verktyget utifrån ett funktionellt och tekniskt perspektiv. Plus i kanten för YOAST är dock att det är delvis på svenska, vilket jag tror är en av anledningar till att det används i stor utsträckning i Sverige.

Tilläggen RankMath och SEOpress är relativt nya tillägg på marknaden som är snäppet vassare och tämligen kraftfullare än vad YOAST är idagsläget. Dom är lite lättare byggt och bättre ur ett tekniskt perspektiv då det innehåller flera funktioner i ett och samma verktyg. För att sammanfatta så kan man helt enkelt säga att dessa ger dig mer möjligheter och mer teknik ur ett SEO-hänseende än vad andra WordPress-tillägg för SEO gör.


SEO-tillägg är främst ett hjälpmedel

Ett SEO-tillägg är främst ett verktyg och ett hjälpmedel för att du relativt smidigt i ett initialt skede ska kunna få en någorlunda hygglig och grundläggande SEO. Hjälpmedlet hjälper dig alltså sökoptimera din sajt och bedömmer din sökoptimering utifrån någon slags betygsskala.

I det fall just du använder dig av ett SEO-tillägg för din WordPress hemsida så är det några saker som du bör fundera kring och komma ihåg, dessa är b.la:

  • Ett SEO-tillägg är inget gyllene guldägg som gör ALLT åt dig. Det krävs fortfarande en hel del handpåläggning, och det kommer alltid att förbli så.
  • Ett SEO-tillägg är främst ett hjälpmedel/en guide för en grundläggande SEO, som tar dig en bit, men kanske inte hela vägen.
  • Det finns ingen quick fix eller ”enkelt program”. 
  • Syftet är att din webbplats ska attrahera konverterande trafik från sökmotorer.
  • SEO är en yrkeskunskap som tar tid att bli bra på.
  • Fokusera på att leverera värde åt dina läsare/kunder. (grundregel oavsett om du använder ett SEO-tillägg eller ej). Här kan jag tipsa om en artikel av Mattias Åkerberg http://pleasecopyme.se/2019/09/seo-for-copywriters/
  • Gör din sökordsanalys/research
  • Skapa relevant innehåll. 

SEO i ständig utveckling

SEO är i ständig utveckling och branschen fortsätter att förändras snabbt och man måste hålla sig uppdaterad hålla sig uppdaterad med den senaste informationen och också vara rejält aktiv och med ett grävande mind-set . SEO är inte något som du kan lära dig på ett par timmar, några dagars kurs eller snabbkurs i USA eller av någon bok, podd eller blogg. Snarare måste du fortsätta att gräva så länge du håller på med SEO.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.